Uwielbiam ptasie mleczko, niestety los odebrał mi
przyjemność kupowania tego przysmaku, ale nic straconego w szybki i łatwy
sposób mogę cieszyć się ptasim mleczkiem własnej produkcji.
1 łyżeczka żelatyny
kartoniki schłodzonej śmietany kokosowej
starta skórka cytryny
Ubijamy śmietanę do stanu puszystej gęstej masy.
Kiedy galaretka zaczyna lekko się ścinać, dodajemy ubitą śmietanę i odrobinę startej skórki cytrynowej. Mieszamy mikserem aż wszystkie składniki ładnie się połączą, nalewamy do pucharków, bądź wylewamy do formy wyłożonej biszkoptami bezglutenowymi.
Wsadzamy do lodówki na około 2 godziny i gotowe.
Tu wykorzystałam kokosową. Ryżowa jest mniej wyrazista w smaku więc z niej możemy tworzyć inne smaki: np.: truskawkowe itp..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz