Szybki i smaczny
placek owocowy, czas przygotowania około 15 minut. Pieczenia około 40-45 minut.
3 jajka
4 duże łyżki syropu z daktyli, może być cukier trzcinowy lub
inny słodzik
1/3 kostki ( ok. 90g)
margaryny sojowej, rzepakowej lub masła
1 mąki bezglutenowej
1/2 szklanki mąki ryżowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
pół szklanki kokosu
garść orzechów
włoskich ( połupanych) lub płatki (słupki) migdałowe
szklankę mrożonych owoców np: maliny, śliwki itp...
Czasami robię to ciasto z surowymi pokrojonymi w cienkie
plastry jabłkami ( jedno duże)
Ciasto wlewamy na małą blaszkę, wyłożoną papierem, pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 175 stopni.
Kolor zawdzięcza dodaniu syropu z daktyli. To wersja z jabłkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz