składniki:
1 galaretka
1/2 szklanki wiórków kokosowych
mała puszka mleka kokosowego lub śmietanki kokosowej
owoce,
łyżka żelatyny
Schłodzone w lodówce mleko kokosowe ubijamy mikserem na
jednolitą masę - nie jest tak "sztywna" jak zwykła śmietana, ale nie
szkodzi. Śmietany kokosowej nie trzeba ubijać, jednak musi być z lodówki. Rozpuszczamy łyżkę żelatyny
w 1/4 szklanki ciepłej wody. Mieszamy ze śmietaną i wiórkami kokosowymi. Wlewamy bezpośrednio na galaretkę z owocami lub przygotowujemy w oddzielnym pojemniku. Odstawiamy do lodówki. Po około 2 godzinach "pianka" powinna stężeć.
Wersja II " owocowa pianka"
Miksujemy garść wybranych owoców z rozpuszczoną
żelatyną. Łączymy wszystkie składniki: galaretkę, ubite mleko kokosowe i owoce.
Można również ułożyć biszkopty w płaskiej formie i zalać
je powstałą masą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz