Nabieram coraz większej wprawy w przepisach na pyszne dania
z wykorzystaniem tofu, czyli serka sojowego który jest bogatym źródłem białka
przy jednoczesnym braku tłuszczu.
Nie mówcie nikomu jakiego sera użyliście do tego wypieku, a
z pewnością nikt nie poskarży się na "dziwny" smak Twojego sernika.
składniki: mała okrągła blaszka
kostka tofu ( około 2 łyżki margaryny sojowej
pół kubeczka jogurtu sojowego
garść mrożonych owoców
2 jajka
3 łyżki maki ryżowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
starta skórka z cytryny i pomarańczy
garść migdałów
garść rodzynek
2 łyżki ksylitolu lub łyżka stevi
Pozostawiamy sernik w otwartym piekarniku aby lekko przestygł. Można go udekorować polewą czekoladową lub frużeliną. Ja zrobiłam frużelinę z mrożonych jagód i malin, a górę posypałam płatkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz