Zainspirowana francuskimi terrinami oraz hiszpańskimi
flanami, przygotowałam marchewkowo-cebulowe babeczki. Pyszne, łatwe i tanie a
prezentują się jak prawdziwa kulinarna arystokracja- moim zdaniem.
150 ml śmietany kremówki bezlaktozy lub śmietanki sojowej
1 marchewka
1 mała pietruszka ( korzeń oraz natka)
1 cebula
2 ząbki czosnku
sok z połówki cytryny
2 łyżki mąki gryczanej
1 łyżka mąki ryżowej
przyprawy: sól, pieprz, kurkuma
Tak przygotowane ciasto wlewamy do foremek i wkładamy do
nagrzanego piekarnika do 175 stopni na około 25 minut. Kiedy
"babeczki" lekko wystygną podajemy je z jogurtem naturalnym
wymieszanym z sokiem z cytryny i drobno posiekaną natką pietruszki. Pychota!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz