Kiedy nagle przyjdzie nam ochota na coś pysznego i szybkiego, proponuję prosty deser.
składniki:
owoce - tu maliny
bakalie - do wyboru ( u mnie wiórki kokosowe, orzechy laskowe, rodzynki)
kartonik śmietany do ubijania bez laktozy
biszkopciki bezglutenowe
Biszkopciki łamiemy na kawałki wkładamy do pucharków. Ubijamy śmietanę na sztywną masę.
Wkładamy łyżkę śmietany na biszkopty, posypujemy bakaliami, przekładamy owocami i ponownie nakładamy śmietanę, owoce, bakalie i gotowe.
Szybko, łatwo, smacznie!
O mnie
- Lucy
- Jem i gotuję bez laktozy, glutenu, sorbitolu i częściowo fruktozy. Mam całą listę rzeczy, których nie mogę jeść. Jednak jem, żyję i jestem szczęśliwa- jestem osobą ze specyficznymi potrzebami żywieniowymi. To "nowe" życie zawdzięczam niemieckiemu lekarzowi Frankowi Kopp, cudowny człowiek i fachowiec oraz pani doktor Edycie Biernat Kałuży z Warszawy. Od 3 lat uwielbiam odkrywać nowe produkty i dania które mogę z nich zrobić. Jest smacznie i kolorowo, a myślałam, że będzie nudno, smutno i głodno.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz