Ciasto gryczano-kokosowe ze śliwkami to szybki sposób na zdrowe i smaczne ciasto. Zawiera niewielka ilość cukru, jest bardzo syte i pięknie pachnie.
szklanka mąki gryczanej,
szklanka mąki kokosowej,
garść grubo zmielonych orzechów włoskich
duża łyżka zmielonego siemienia lnianego
2 jajka
125g. margaryny rzepakowej lub sojowej - może być olej
łyżeczka cynamonu
szczypta zmielonych goździków
2 łyżki ksylitolu lub miodu
1 łyżeczka sody
pół łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
pół kilograma śliwek
Ubijamy jajka i dodajemy tłuszcz. Dodajemy suche składniki i mieszamy- masa jest dość zbita, dodajemy śliwki i delikatnie mieszamy wszystkie składniki razem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175stopni i pieczemy około 45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz